Kristin-Molander

Jag är Kristin Molander, med rötter från västkusten och Onsala församling, sedan 8 år boende i Täby. De senaste åren har uppdraget som präst inneburit att vara ansvarig för Svenska kyrkans internationella ekumeniska relationer, främst inom Kyrkornas världsråd, Global Christian Forum och Lutherska världsförbundet, med arbetsplats på kyrkokansliet i Uppsala. Efter att ha varit utlånad som biskop Evas Brunnes adjunkt i Stockholms stift under en tid har jag nu landat som präst i Danderyds församling, vilket av en händelse sammanfaller med att jag också är terminspräst i Djursholms kapell. Jag vill tro att det är ett gudainspirerat sammanträffande. Ett ekumeniskt förhållningssätt är centralt för mitt liv, där min verklighetsuppfattning är att jag är en av många, många i den stora kristna världsvida familjen, att jag alltid har något att lära av den jag möter och att livet och tron inte är någon tävling. Det handlar inte om att komma först eller att vinna över någon annan. Poängen är att alla får rum. Njuter av blommor och trädgård, läser mycket och gärna, stickar inte sällan, vårdar och värnar mina tre barn och försöker leva så sant och uppriktigt som möjligt. Tack och lov är Guds nåd var morgon ny. Det ska bli gott att få dela det kristna syskonskapet med er i Djursholms kapell i höst.