Carl Reinhold Bråkenhielm har varit professor i empirisk livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet. Sedan 1 april 2015 är han pensionerad, men har en deltidstjänst vid Ersta-Sköndal högskola. Han är också ordförande i Svenska kyrkans teologiska kommitté och har under många år varit ledamot av Statens råd för kärnavfallsfrågor. Bland hans senaste böcker kan nämnas Verklighetsbilder och hans bidrag ”Den gode herden med sin flock – religiösa rötter till dagens chefsideal” i Tomas Bryttings bok Chefsarbetets etik.
Foto Staffan Claesson
Lena Fagéus arbetar idag som kyrkoherde i Umeå pastorat, som innefattar 6 församlingar. Hon är kontraktsprost för Södra Västerbottens kontrakt och blev nyligen utnämnd till hovpredikant.
Lena kommer från Umeå men har arbetat i Stockholms stift i Täby församling och som sjukhuspräst och chef på Ersta diakoni. I Strängnäs stift har hon tjänstgjort i två omgångar – som komminister i Daga församling och åren innan hon kom tillbaka till Umeå för snart två år sedan, som kyrkoherde i Frustuna församling. Under ett antal år arbetade hon som leg psykoterapeut, handledare och utbildare på heltid.
För Lena har orden alltid varit viktiga – orden vi förkunnar och skriver, men också orden som delas i ett nära samtal. Medvetenheten om ordens betydelse har också fört Lena till att fördjupa förståelsen om sorg och vad som hjälper den som sörjer.
Fredrik Hesselgren är präst sedan 2005. Han har haft tjänst i Danderyds församling i Enebykyrkan och som sjukhuspräst. År 2014 flyttade han till Gävle för att bli kyrkoherde i Ovansjö och är sedan ett år tillbaka församlingsherde i Gävle Heliga Trefaldighets församling. Under sina nästan 10 år i Danderyds församling firade han både gudstjänst i Kapellet och hade många kyrkliga handlingar.
Caroline Krook är seniorbiskop och lämnade 2009 tjänsten som biskop i Stockholms stift som hon haft i över elva år; dessförinnan var hon domprost i
Stockholms domkyrkoförsamling. I båda tjänsterna har kunnat profilera sitt kulturintresse och engagemang för socialetiska frågor. Hon är författare till flera olika bönböcker.
Ulf Lindgen är domkyrkokaplan i Storkyrkan och biträdande kyrkoherde i Stockholms Domkyrkoförsamling.
Henrik Mattsson prästvigdes för Stockholms stift våren 2020 och är pastorsadjunkt i Vallentuna församling. Han är ordförande i Stiftelsen Djursholms kapell som driver verksamheten i kapellet och äger fastigheten. Innan Henrik blev präst arbetade han som marknads- och kommunikationschef inom främst finans- och fastighetsbranschen.
Kristin Molander, bor i Näsby park med sina tre barn. Prästvigd för Göteborgs stift 2000. Har arbetat i S:t Görans församling på Kungsholmen och S:t Matteus församling i Vasasta’n. Under fyra år boende i Frankrike och Schweiz och verksam inom utrikesförvaltningen, Europarådet samt Strasbourgs universitet. Efter hemkomst och åtta år på kyrkokansliet – som ansvarig för Svenska kyrkans relationer till Kyrkornas världsråd och Lutherska världsförbundet – kom jag – via ett år som biskopsadjunkt hos biskop Eva Brunne – till Danderyds församling, där jag tjänstgör sedan hösten 2017. Kyrkoherde i Danderyds församling fr.o.m. hösten 2019.
Elisabet Munro är prästvigd för Stockholms stift 1995 av biskop Henrik Svennungsson. Elisabet har arbetat i Sollentuna och Vantörs församlingar som komminister, i Össeby församling som kyrkoherde och kontraktsprost och är sedan mars 2018 barn- och familjepräst i Danderyds församling. Elisabet är gift med Kevin som är australier med skottskt påbrå. De bor med sina två söner, en katt och en mops i en villa i Brottby, Vallentuna.
Christina Odenberg är biskop emerita och var biskop i Lunds Stift mellan 1997 och 2007.1997 blev hon den första kvinnliga biskopen inom Svenska kyrkan. Tidigare har hon även varit kontraktsprost i Roslags kontrakt, dit även Danderyd hör.
Fredrik Santell är teologie doktor i kyrkohistoria och vik komminister i Västermalms församling. Vid sidan av tjänsten skriver han på en bok om Svenska kyrkans utlandsförsamlingar under 1900-talet.
Carl Henric Svanell arbetar som sjukhuspräst vid Danderyds sjukhus och är vårens terminspräst. Sedan ett antal år tillbaka har han återkommit till kapellet och lett dop, begravningar, vigslar och gudstjänster. Han är även musiker vid kapellets torsdagsmässor. Som skribent och författare rör sig Carl Henric i skärningspunkten mellan teologi, politik, kultur och socialt engagemang.
Prästen Lasse Svensson är född i Göteborg. Efter prästvigningen i Göteborgs stift har han under 33 år arbetat i Strömstad församling och därefter i Nacka-Värmdö. Sedan 2014 är han verksam som kyrkoherde i Sollentuna församling.
Lasse Svensson bor i Djursholm och trivs med naturen och närheten till vattnet. Uppskattar att ha Djursholms kapell runt hörnet.
Efter prästvigningen 1996 har Annika Wirén tjänstgjort i Vallentuna, Danderyd och Spånga (Rinkeby) församlingar. Hon var med om att starta Centrum för religionsdialog i Stockholms stift och arbetade därefter i Nacka församling (Fisksätra). Som pensionerad präst, deltidsboende i Öregrund, är hon nu ”kyrklig diversearbetare” med uppdrag i både Stockholms och Uppsala stift. Annika har ofta predikat i Djursholms kapell.